Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@00:06:40 GMT

هدایت اینترنت توسط «هوش طبیعی» سازگار با آب‌وهوا

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۱۱۸۶۷

هدایت اینترنت توسط «هوش طبیعی» سازگار با آب‌وهوا

ایسنا/خراسان رضوی انرژی مورد نیاز اینترنت، دستگاه‌ها و سیستم‌هایی که از آن استفاده و همچنین سرورهایی که از آن پشتیبانی می‌کند، مسئول انتشار گازهای گلخانه‌ای برابر با صنعت هواپیمایی جهانی است.

به نقل از یورکالرت، این هزینه کربن با گسترش فناوری بلاک‌چین(زنجیره بلوکی) و تراکنش‌های مبتنی بر آن به‌ سرعت در حال رشد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رد پای کربن(میزان کل انتشار گاز گلخانه‌ای ایجاد شده توسط سازمان‌ها، رویدادها، محصولات یا اشخاص) معادل یک واحد تراکنش اتریومی برابر نزدیک به ۳۲۹ هزار تراکنش کارت‌های اعتباری است.

هدف طرح جدیدی به‌ نام پروتکل خورشیدی که توسط گروهی از محققان در دانشکده مهندسی تاندون دانشگاه نیویورک آمریکا توسعه یافته، توجه به چگونگی نقل و انتقال فراجهانی داده از طریق شبکه، مصرف‌کننده اصلی انرژی و محرک تغییرات آب و هوایی و همچنین ارائه یک راه حل بالقوه است.

این طرح جایزه رسانه خلاق موزیلا را که سلامت اینترنت را از طریق توسعه فناوری‌های منبع باز در زمینه‌هایی مانند حریم خصوصی آنلاین، شمول و تمرکززدایی حمایت می‌کند، دریافت کرد. موزیلا این جایزه را به افراد و طرح‌هایی ارائه می‌کند که نحوه بازبینی داده‌ها را به گونه‌ای که قدرت را از بسترهای مجازی بزرگ فناوری به سمت افراد و جوامع تغییر می‌دهد، اهدا می‌کند.

پروتکل خورشیدی توسط استادان جامعه و فرهنگ فناوری دانشگاه تاندون نیویورک، تگا برین، استادیار صنعت رسانه‌های دیجیتال یکپارچه و بندتا پیانتلا، عضو مرکز علوم و پیشرفت شهر(CUSP) و استادیار الکس ناتانسون، ایجاد شده است.

این پروتکل توسط یک بستر مجازی وب که در سراسر شبکه‌ای از سرورهای خورشیدی که در مکان‌هایی در سراسر جهان راه‌اندازی شده، میزبانی می‌شود. علاوه بر اینکه این یک سیستم قابل اجرا با پیامدهایی برای سرورهای آینده است، یک تاسیسات جهانی را تشکیل می‌دهد که سیاست‌های شبکه و راه‌های مختلفی برای ردیابی ترافیک وب را برجسته می‌کند.

برخلاف خدمات وب در مقیاس بزرگ و با حجم بالا که به‌ صورت الگوریتمی ترافیک شبکه را به هر سروری که سریع‌ترین زمان پاسخگویی را می‌دهد، هدایت می‌کند، به‌ طور معمول نزدیکترین موقعیت جغرافیایی پروتکل خورشیدی با حدود ۱۲ گره سرور داوطلبانه در سراسر جهان از تعامل خورشید با زمین به‌ عنوان سنگ بنا استفاده می‌کند. اینکه چگونه خورشید رفتارهای روزانه، فعالیت‌های فصلی و تصمیم‌گیری همه اشکال زندگی را شکل می‌دهد، به «منطقی» تبدیل می‌شود که برای خودکارسازی تصمیم‌ها در شبکه دیجیتال به‌ کار گرفته می‌شود.

برین گفت: پروتکل خورشیدی فرصتی عالی برای ما به‌ عنوان صنعتگران است تا مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی و اینکه چگونه فناوری این تغییرات را موجب می‌شود، پیش‌بینی کنیم. این طرح مکالمات مربوط به هوش مصنوعی و خودکاری را تسریع کرده زیرا ترافیک کاربران درون شبکه توسط انرژی خورشیدی تعیین می‌شود؛ بنابراین ما از هوش طبیعی و پویا در مقابل یک مدل یادگیری ماشینی مبتنی بر داده استفاده می‌کنیم که پیشنهادی جایگزین است.

این شبکه این واقعیت را در نظر می‌گیرد سرورها که هر کدام از سلول‌های خورشیدی را تغذیه می‌کند، در مناطق زمانی و فصول مختلف با نور خورشید و سیستم‌های آب و هوایی متفاوت قرار دارد و ترافیک اینترنت را به هر کجا که خورشید می‌تابد، هدایت می‌کند. هنگامی که یک مرورگر درخواستی برای دیدن تارنمای پروتکل خورشیدی می‌دهد، به هر سروری در شبکه که بیشترین انرژی را تولید می‌کند، ارسال می‌شود.

پیانتلا گفت: این به‌ هیچ وجه جایگزینی برای اینترنت نیست؛ بنابراین هدف در اینجا افزایش آن نیست اما ما این سیستم را به‌ عنوان یک استاندارد بازنشر می‌کنیم؛ به این معنا که از نظر تئوری هر کسی می‌تواند یک شبکه مشابه به‌ عنوان مثال شبکه‌ای از موزه‌های هنری راه‌اندازی کند.

برین خاطرنشان کرد: این طرح همچنین به زبان اینترنت می‌پردازد و اینکه چگونه از آن به شکلی صحبت می‌کنیم که نشان می‌دهد ارتباط چندانی با واقعیت‌های عینی محیط فیزیکی ما ندارد.

وی افزود: برای مثال ما در مورد اینترنت به‌ عنوان ابر(توده‌ای عظیمی از اطلاعات و داده‌ها) صحبت و تمایل داریم از زبان جادو برای توصیف آن استفاده کنیم و هیچ ارتباطی با میزان منابع فشرده آن نداریم. بنابراین کسانی که در این طرح به‌ عنوان ناظر سرور درگیر می‌شوند، بسیار با واقعیت مادی آن و آنچه برای راه‌اندازی یک سرور با انرژی خورشید نیاز است، در تماس هستند. شما اتخاذ تصمیم‌های مختلف را طراحی، به محدودیت‌های جهانی فکر و در مورد سیاست اینترنت تجدید نظر می‌کنید.

کوفی یبوا، مامور برنامه جوایز رسانه خلاق در موزیلا، می‌گوید: در دنیای پر از ارتباط ما گفت‌وگوها در مورد قدرت در مورد شمول و طرد شدن و در مورد مالکیت اغلب به یک چیز یعنی داده خلاصه می‌شود. نحوه جمع‌آوری، مدیریت و آموزش سیستم‌های هوش مصنوعی داده‌ها بر زندگی میلیاردها نفر تأثیر می‌گذارد اما این تأثیر اغلب نامرئی است. جوایز رسانه خلاق مانند پروتکل خورشیدی آنچه غیرقابل مشاهده است را قابل مشاهده می‌کند و نشان می‌دهد چگونه داده‌ها می‌تواند بر همه چیز از محیط تا ایمنی شخصی تأثیر بگذارد. جوایز رسانه‌های خلاق نیز راهی به جلو ارائه می‌دهد و روش‌هایی را مدل‌سازی می‌کند که داده‌ها را می‌توان برای توانمندسازی مردم و جوامع بهتر مدیریت کرد.

یکی از مولفه‌های آموزشی این طرح از طریق طرح VIP(طرح‌های یکپارچه عمودی) در دانشگاه تاندون نیویورک است که به دانشجویان امکان شرکت در تجزیه و تحلیل چرخه عملکردی شبکه را می‌دهد.

پروتکل خورشیدی شامل چندین همکار از طیف وسیعی از جوامع از جمله اعضای هیات علمی در شیلی، سازمان‌های هنری، فرهنگی و جامعه‌محور در مناطق مختلف و مناطق بومی در کارائیب، استرالیا و کنیاست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی اينترنت گاز گلخانه ای انرژي خورشيدي تغییرات آب وهوایی پروتکل خورشیدی داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۱۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم

همشهری آنلاین - مجید جباری: ۷میلیون ایرانی در حاشیه آلوده‌ترین پهنه آبی در شمال کشور زندگی می‌کنند. پژوهشکده اکولوژی دریای خزر وابسته به مؤسسه تحقیقات شیلات در سال ۱۳۹۱میزان آلودگی‌های نفتی دریای خزر را، بیش از ۱۲۲هزار تن در سال اعلام کرد؛ رقمی که با توجه به وقفه چندساله همکاری‌های مشترک ۵کشور عضو کنوانسیون تهران، به‌احتمال زیاد حالا شرایط بحرانی‌تری دارد. اما فاضلاب‌های شهری، سموم کشاورزی و پساب‌های صنعتی و آلاینده‌های رادیواکتیو که از کشورهای حاشیه خزر وارد این اکوسیستم آبی بسته می‌شود، وضعیت دریای خزر را چنان بحرانی کرده است که مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست می‌گوید: «برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم.»

آلودگی خزر به قدری افزایش یافته است که ماهیگیران تالاب انزلی هم از مهاجرت آبزیان این تالاب بین‌المللی به‌دلیل افزایش آلودگی آب خبر داده و گفته‌اند که آلودگی خزر و به تبع آن آلودگی تالاب‌ها و پهنه‌های وابسته به خزر منجر به مرگ‌ومیر و مهاجرت آبزیان این اکوسیستم شده و حتی ماهیان خزر را به سمومی نظیر جیوه و سرب آلوده کرده است.

بحران آلودگی خزر، اما موجب شد تا دولت ایران بعد از ۶سال وقفه در همکاری‌ مشترک با کشورهای حاشیه خزر برای صیانت از این پهنه آبی و کنترل و جلوگیری از آلودگی بیشتر آن، نشست مشترک وزیران ۵کشور حاشیه خزر را برگزار و کنوانسیون خزر را پس از ۶سال وقفه زنده کند.

پدیده بسیار خطرناک در سواحل شمالی کشور | پیامدهای پسروی آب دریای خزر ؛ هشدار به مردم صادر شد کنوانسیون تهران چیست و چه اهدافی دارد؟

سال ۱۳۸۲، ۵کشور حاشیه دریای خزر شامل ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در توافقنامه‌ای که کنوانسیون تهران نام گرفت، تفاهم کردند برای کاهش و کنترل آلودگی، جلوگیری و کنترل گونه‌های مهاجم، حفاظت و احیای منابع زنده دریایی، مدیریت مناطق ساحلی، بحث مربوط به نوسانات تراز آب دریای خزر و مجموعه فعالیت‌های پایشی با یکدیگر همکاری کنند. کنوانسیون تهران ۳سال بعد در سال ۱۳۸۵برای ۵کشور لازم‌الاجرا و قرار شد نمایندگان این کشورها حداکثر ۲ سال یک‌بار در نشست مشترکی شرایط خزر را در قالب پروتکل‌های کنوانسیون تهران بررسی و برای مقابله با مخاطرات این پهنه آبی تصمیم‌گیری کنند.

سهم ایران در آلودگی خزر

مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌ زیست درباره کنوانسیون تهران گفتکنوانسیون تهران معاهده نسبتا جدیدی است. طبق قوانین این کنوانسیون باید حداکثر ۲ سال یک‌بار نشست وزیران کشورهای عضو برگزار شود، اما از آخرین نشست بیش از ۶سال گذشت و این نشست‌ها متوقف شد تا اینکه سال گذشته، کاپ ۶بعد از این وقفه برگزار و یک گام برای مقابله با تهدیدات خزر برداشته شد.»

فرناز شعاعی، مشاور معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست

فرناز شعاعی درگفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود: کنوانسیون تهران، ۴پروتکل تدوین شده دارد که ۲پروتکل آن برای کشورهای عضو لازم‌الاجرا شده است. یکی «پروتکل مقابله با شرایط اضطراری نفتی در دریا» و دیگری «پروتکل مقابله با آلودگی‌های با منشأ خشکی». برخی اقدامات کارشناسی برای تهیه دستورالعمل‌های اجرایی و کارهایی که لازم است در منطقه به اجرا دربیاید، درقالب این ۲پروتکل در حال انجام است. کنوانسیون تهران ۲ پروتکل دیگر هم دارد که به امضای اعضا رسیده، اما هنوز لازم‌الاجرا نشده است. «پروتکل حفاظت از تنوع زیستی» که منتظر روسیه هستیم و «پروتکل ارزیابی اثرات زیست‌محیطی فرامرزی» که ۴ کشوردیگر آن را تأیید کرده‌اند و این پروتکل در مجلس شورای اسلامی ایران در نوبت تصویب نهایی است. این پروتکل‌ها بازوهای اجرایی کنوانسیون تهران هستند و کارها و مذاکرات و جلسات کارشناسی منطقه‌ای هم در راستای کنوانسیون در جریان است. امیدوارم بعد از عملیاتی شدن این پروتکل‌ها شرایط دریای خزر بهبود پیدا کند.»

او گفت:«بخش عمده‌ای از آلودگی‌هایی که وارد دریای خزر می‌شوند منشأ انسانی دارند و از خشکی وارد دریا می‌شوند. ایران هم در کنار ۴ کشور دیگر، یکی از کشورهایی است که از نظر سموم و پساب کشاورزی و فاضلاب شهری و روستایی و خانگی در آلودگی دریای خزر نقش دارد شرایط دریای خزر شرایط مطلوبی نیست و من به شخصه برای شنا هم به دریای خزر نمی‌روم. بنابراین امیدواریم اجرای پروتکل‌های کنوانسیون تهران روی کاهش آلودگی‌های خزر، بهبود وضعیت مردم ساکن در حاشیه این پهنه آبی و همچنین حفاظت گونه‌ها و زیستگاه آبزیان خزر تأثیر مثبتی داشته باشد.

کد خبر 848523 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران آلودگی آب نفت استان گیلان استان گلستان نفت - آلودگی دریای خزر محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • رئیس قوه قضاییه بدون پروتکل‌های تشریفاتی وارد «بندرعباس» شد
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • (ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • ۲۳ کیلومتر شبکه فیبر نوری منازل در پلدختر اجرا شد
  • پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G | چینی ها استارت زدند
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها